Inschrijving verkeersdagen

3 september 2018, de start van een nieuw schooljaar. De boekentas staat klaar, de boterhamdoos wordt gevuld en iedereen vertrekt naar school. Met de auto, bus, fiets of te voet. Eens in het secundair vinden de leerlingen meestal zelfstandig hun weg naar de schoolpoorten. Deze trip is helaas niet zonder risico’s. Een verkeerde verkeersattitude of onvoldoende zichtbaarheid ligt vaak aan de basis van vele verkeersongevallen waarbij zowel voetgangers, fietsers als bromfietsers betrokken geraken. Één op vier overleeft dergelijk ongeval niet… Cijfers die ons bezighouden!

DRIVE up Safety is dé verkeersveiligheidsorganisatie die alle weggebruikers op een positieve manier wil aanzetten zich veilig te bewegen in het verkeer door in te zetten op verkeersattitude én terreinacties. Onze verkeersveiligheidsboodschap communiceren wij in dezelfde taal van onze doelgroep en dit op een ludieke en opvallende manier.

Samen met Brussels staatssecreatris mevrouw Bianca Debaets en Brussel Mobiliteit bieden wij een gratis verkeersdag aan voor 100 secundaire scholen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op deze verkeersdag komt DRIVE up Safety 6 opeenvolgende themaworkshops geven van telkens 50 minuten. Deze zijn telkens voorzien voor een klasgroep van maximum 25 leerlingen. Voor deze workshops heeft u keuze uit Shine, Focus en Woezie.

Hoe inschrijven?

  • Lees en aanvaard onze voorwaarden
  • Vul alle gevraagde gegevens in

Voorwaarden

DRIVE up Safety en Brussel Mobiliteit willen iedere secundaire school van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de kans geven om zich in te schrijven. Iedere school die in aanmerking wenst te komen moet echter aan enkele basisvoorwaarden voldoen.

Basisvoorwaarden:

  • De workshops zijn uitsluitend bedoeld voor leerlingen van de secundaire scholen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Er wordt geen rekening gehouden met het niveau van de leerlingen. Zowel ASO, TSO, KSO, BSO en BuSo komen uiteraard in aanmerking.
  • DRIVE up Safety tracht de workshop zo goed mogelijk aan te passen aan de leeftijd en het niveau van de leerlingen;
  • De school dient een ruim lokaal te voorzien uitgerust met een beamer, pc-aansluiting en geluidsinstallatie;
  • De workshops worden vooraf gecommuniceerd naar de leerlingen, ouders, leerkrachten en belanghebbenden door de school. De komst van Drive up Safety hoeft niet inhoudelijk voorbereid te worden door de leerkrachten;
  • Zich verkeersveilig op de weg begeven vergt veelal een mentaliteitsverandering. Dit is echter enkel haalbaar op lange termijn. Wij raden alle scholen aan om hier in elke graad aan te werken en op verder te bouwen;
  • DRIVE up safety zal de gegevens opslaan en enkel gebruiken voor doeleinden verbonden aan het doel van de organisatie – zo stemt u toe dat wij uw gegevens opslaan, mailings toesturen inzake campagnes van de organisatie, mailings inzake ons aanbod en dergelijke meer. De gegevens worden niet gedeeld met externe partijen.

Procedure:

  • Na de afsluiting van de inschrijvingsperiode worden de scholen via de opgegeven contactpersoon op de hoogte gebracht.
  • Het heeft geen zin om uw school meerdere malen in te schrijven.
  • In een tweede fase kan iedere geselecteerde school enkele datumvoorkeuren opgeven binnen de voorgestelde maanden. DUS houdt hier zoveel mogelijk rekening mee maar kan niet garanderen dat elke workshop op het gewenste moment plaats kan vinden.