GAR 2015 – The Guardian Angel that makes you shine in the darkness

De gezelligste, maar tevens de meest donkere periode van het jaar is weer aangebroken. Hoog tijd dus om onze jongeren aan te moedigen om zich goed zichtbaar te maken in het verkeer! Eens in het secundair onderwijs vinden ze meestal zelfstandig hun weg naar de schoolpoorten. Deze trip naar school is – helaas – niet zonder risico’s. Onvoldoende zichtbaarheid en een verkeerde verkeersattitude liggen vaak aan de basis van vele verkeersongevallen waarbij zowel voetgangers, fietsers als bromfietsers betrokken geraken. Één op vier overleeft dergelijk ongeval niet… Cijfers die ons bezighouden!

Ook dit jaar is onze GAR of Guardian Angel actief aanwezig in de Vlaamse secundaire scholen. Voor de derde editie van dit zichtbaarheidsproject slaan Drive up Safety en Fidea Verzekeringen de handen in elkaar door de jongeren, op een laagdrempelige manier, te wijzen op het belang van ‘gezien worden in het verkeer’. Wat zetten we hiervoor in?

Enerzijds onze Guardian Angel applicatie die jongeren extra zichtbaar maakt in het verkeer. Anderzijds maakt het GAR-team opnieuw de Vlaamse secundaire scholen veilig! In dit kader schenken wij dit schooljaar 100 workshops over zichtbaarheid weg. Iedere Vlaamse secundaire school maakt kans om te winnen. De inschrijvingen starten op 10 november 2015 en worden afgesloten op 8 december 2015. Doe mee en waag je kans!

Updates over het verloop van het GAR zichtbaarheidsproject 2015 volgen snel!

Download de GAR app en wees extra zichtbaar in het verkeer!

Voor Android

Voor IOS