Rijden moet je leren, hoffelijkheid ook? (2006)

Met deze stickercampagne lanceerde Drive up Safety een oproep voor meer begrip en hoffelijkheid naar jonge, onervaren bestuurders. In onze huidige maatschappij moet alles snel gaan, ook in het verkeer. Snelheidsbeperkingen worden vaak overschreden en verkeersagressie en frustratie naar andere weggebruikers nemen alsmaar toe.

Leerlingbestuurders daarentegen zijn meestal nog heel onzeker op de weg en dit kan een gehaaste ervaren chauffeur erg frustreren. Dat onbegrip en die frustratie worden al te vaak geuit met gebaren, bruusk inhalen, knipperen met de lichten, enz. Dit zorgt voor extra stress en druk voor de leerlingbestuurder met alle mogelijke gevolgen van dien.

Daarom nam Drive up Safety het op voor deze leerlingbestuurder en dit door hen te wapenen met een confronterende sticker. In de rijscholen of  examencentra kregen leerlingbestuurders een autosticker met de slogan “Rijden moet je leren, hoffelijkheid ook?”. Het zien van deze sticker confronteerde andere, meer ervaren chauffeurs met hun eigen, vaak onhoffelijke gedrag.

Dit project konden wij waarmaken dankzij de steun van onze commerciële partners en de Vlaamse en Federale overheid.