WOEZIE – Don’t drink & drive. DRIVE ZERO!

Alle workshops worden steeds voorzien van een korte inleiding over verkeersveiligheid in België met aandacht voor de oorzaken van verkeersongevallen en de statistieken. Hierbij vertrekken wij telkens vanuit de leefwereld en de ervaringen van de leerlingen. Alle theorie wordt op een positieve en interactieve wijze aangebracht. De praktische opdrachten zorgen voor de nodige afwisseling, betrokkenheid en fun. Onze aanpak stemmen wij ook steeds af op het niveau van de leerlingen. Iedere workshop kan verzorgd worden in het ASO, TSO, KSO en BSO. Wij hebben tevens ervaring met BUSO. Het is bovendien mogelijk om twee themaworkshops te combineren.

Algemeen

Duur: 1 sessie duurt 50 min. Maximum 6 sessies per dag.

Doelgroep:  Aangeraden voor alle leerlingen vanaf de tweede graad secundair onderwijs en hoger onderwijs

Groepsgrootte: Maximaal 20 à 25 leerlingen per sessie

Benodigd materiaal: Klaslokaal met beamer en geluidsinstallatie. Indien mogelijk, een binnen-of buitenruimte van 25 m2 voor het zig-zag-parcours met dronkenmansbrillen.

Omschrijving

Uitgaan en pintjes drinken … niks mis mee! Maar wat zijn de gevolgen in het verkeer? Onze dronkenmansbrillen maken uw bloednuchtere leerlingen in één klap beschonken! Ze ervaren de negatieve effecten van alcohol op ons zig-zag- parcours. We ontkrachten enkele hardnekkige mythes, geven antwoord op al hun vragen en experimenteren met een echte blaastest.