Historiek

Het verhaal van oprichter Stefan De Craecker

Verkeersveiligheid het raakt me. Als tiener lig je helemaal niet wakker van verkeersveiligheid. Mijn interesse was net zoals alle andere tieners plezier maken. Tot op een dag dat je te horen krijgt dat één van je vrienden dood is gereden door een dronken bestuurder; gewoon van z’n fiets gemaaid en op 1,2,3 dood! Het raakt me.

Vanaf dat moment werd verkeersveiligheid belangrijk en wou ik me actief inzetten om leeftijdsgenoten bewust te maken van de noodzaak van verantwoordelijkheid in het verkeer.

Iedereen kan namelijk zelf iets doen aan verkeersveiligheid; eens in de spiegel kijken en zelf je gedrag aanpassen en het verkeer dus veiliger maken voor jezelf en andere weggebruikers.

Al snel kruisten andere gemotiveerde jongeren mijn pad en hadden we een groep van enthousiastelingen met een visie en een doel. In ware jeugdbeweging-stijl, misschien een beetje knoeierig in het begin maar o zo gemotiveerd gingen we van start met onze eigen verkeersveiligheidsorganisatie DRIVE up Safety vzw; een organisatie voor en door jongeren die vooral ludiek zou zijn en op het terrein tussen haar doelgroep zou staan. En zo werd dankzij inzet van velen DUS! opgericht op?

Vandaag bijna 16 jaar later ben ik fier dat onze organisatie nog steeds op een zeer positieve wijze de thematiek verkeersveiligheid aanpakt.

Velen hebben ons blijkbaar als voorbeeld genomen en werken nu eindelijk ook rond jongeren en verkeer. Onze uitdaging blijft groot want er gebeuren nog heel wat ongevallen met zware gevolgen.

Dankzij gemotiveerde professionele medewerkers kunnen we onze werking verderzetten en Ik hoop dat we dit de komende jaren ook nog kunnen doen.

Ik wil hier ook een warme oproep doen aan bedrijven en overheden: Verkeersveiligheid is een heel belangrijk thema dat veel te vaak wordt vergeten. Het sponsoren van andere emotie gebonden thema’s is vaak makkelijker…

Doch vragen we ook jullie steun want weet dat er in België per dag 2.3 mensen verongelukken in het verkeer. Iets om even bij stil te staan “DUS!”

Een verkeersveilige groet

Stefan

blaas

Foto Stefan historiek

Foto Stefan historiek 2