Drive Up Safety op uw school

iconen3

Leerrijke workshops samengesteld door jonge pedagogen en experts

iconen3

Geen saaie voordracht, verkeersveiligheid wordt fun!

iconen3

De perfecte balans tussen theorie en praktijk!

Overzicht aanbod voor scholen

Maak kennis met onze ludieke, verkeersveilige en ervaringsgerichte workshops! We werken rond thema’s als zichtbaarheid, snelheid, gordel, veilig fietsgedrag, afleiding, alcohol en drugs in het verkeer.

Kies voor een themaworkshop om dat ene pijnpunt bij uw leerlingen aan te pakken. Of ga voor een allroundpakket op maat per graad.
Tussen ons gedifferentieerd aanbod vindt u zeker dé workshop op maat voor uw leerlingen!

Allroundpakketten op maat

Volgens thema

Aanraders

nu ben ik het zat kleiner web

Organiseer je een vormingsdag rond alcohol met de school? Naast alcohol in het verkeer dient er ook aandacht te zijn voor alcoholmisbruik. In dit kader raden wij de volgende voorstelling sterk aan! Om de jeugd bewust te maken van de impact van alcohol, is er de geanimeerde lezing “Nu ben ik het zat!”. De voorstelling is  reeds geschikt voor leerlingen vanaf de tweede graad secundair onderwijs.

Myriam Bruyninckx dompelt de jeugd op eigenzinnige en meeslepende wijze onder in de wereld van het alcoholisme. Ze doet dit zowel vanuit haar eigen getuigenis als fuivende binge-drinker (en uiteindelijk alcoholiste) als vanuit haar werk als psychotherapeute in de verslavingszorg. De lezing is confronterend, informatief, interactief, geanimeerd en op maat van de jongeren.

Wat is een alcoholist ? Hoe word je er eentje ? Wat zijn de gevolgen van alcohol (binge drinken) nu en later? De impact van groepsdruk op de jongeren. Dit en nog veel meer topics komen aan bod in deze originele lezing waardoor de leerlingen van het begin tot het einde geboeid blijven.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie of geef ons een seintje via info@dus.be!