Missie en waarden

Missie

Drive up Safety is dé verkeersveiligheidsorganisatie, die alle weggebruikers op een positieve manier wil aanzetten zich veilig te bewegen in het verkeer door in te zetten op verkeersattitude én  terreinacties. Onze verkeersveiligheidsboodschap communiceren wij in dezelfde taal van onze doelgroep, en dit op een ludieke en opvallende manier. Dankzij Drive up Safety wordt het veelal saaie thema van verkeersveiligheid spannend en fun gemaakt! Ondertussen heeft onze organisatie reeds meer dan 16 jaar aan ervaring en expertise uitgebouwd en is bovendien actief over heel België.

Tussen en mét jongeren

De kracht van Drive up Safety is de sterke terreinwerking tussen én met jongeren, de primaire doelgroep van en drijvende kracht achter onze vzw. Niet achter een bureau, maar op straat, in de scholen en verenigingen en op plaatsen waar veel jongeren samenkomen. Zo wil Drive up Safety de jonge weggebruiker bewustmaken van de dagelijkse verkeersrisico’s die zij nemen. Door informatie en ervaringen aan te bieden wordt een mentaliteitsverandering op lange termijn gerealiseerd die uiteindelijk zal resulteren in een daling van de verkeersslachtoffers.

 

Verkeersveilige workshops en verkeersveiligheidsprojecten

Concreet bieden wij toffe verkeersveilige & ervaringsgerichte workshops aan rond verschillende verkeersveilige thema’s zoals zichtbaarheid, gordeldracht, afleiding en alcohol en drugs in het verkeer. Dit vooral in scholen, verenigingen en op jongerenevents. Maar ook B2B zijn we héél actief en heeft Drive up Safety ook veiligheidsdagen in bedrijven zoals ondermeer Bpost, AB-Inbev, Alken-Maes, Umicore, Pepsico, VAB, Goodyear, Barry-Callebaut en Janssen Pharmaceutica verzorgt. Met een gemiddeld aantal van 165 terreinacties en projectacties per jaar bereikt onze organisatie zo ruim 65 000 jongeren op een directe manier. Wij streven naar een 100 % terreinwerking. Dit alles maakt van Drive up Safety een uniek gegeven binnen het verkeersveilige landschap.

Naast onze dagelijkse terreinwerking werkt Drive up Safety jaarlijks enkele creatieve verkeersveiligheidsprojecten uit die veelal mogelijk gemaakt worden door de steun van de Vlaamse en Federale overheid en commerciële partners.

Onze waarden / Waarvoor wij staan:

home4

home4

home4

home4