Crash-applicatie / gordelapplicatie

Met de crashapp kan je ontdekken hoeveel je zou wegen bij een frontale botsing met de wagen. Je geeft gewoon je lichaamsgewicht in en de snelheid waaraan je rijdt. Vervolgens wordt het crashgewicht weergegeven en vergeleken met dat van een dier. Daarna kan je de resultaten delen op Facebook en Twitter en zo anderen op het nut van de veiligheidsgordel wijzen. Ambassadeurs Virginie Claes en Showbizz-Bart, namen het voortouw en lieten zich omtoveren tot olifant en nijlpaard. Vind je de vergelijking met deze kolossen niet erg flatterend? Draag dan je gordel!

Download de gratis app

Zit jij wel eens in de auto zonder je gordel te dragen? Dan ben jij misschien wel een olifant! Benieuwd naar wat een crash doet met jouw lichaamsgewicht? Deze coole applicatie berekent het voor jou!

Wist je dat 1 op 6 mensen vooraan in de auto zich niet vastklikt? Maar ook achteraan draagt amper de helft van de Belgen een gordel. Denk je jezelf te kunnen tegenhouden aan het stuur of de autostoel bij een botsing?  Als je geen gordel draagt dan verhoog je de kans om je ma, pa, zus, broer of beste vriend ernstig te bezeren. De inzittenden lopen vooraan 5 keer meer kans om te overlijden. Passagiers zonder gordel worden namelijk rondgeslingerd in de wagen en kunnen ernstige letsels of zelfs de dood veroorzaken bij andere inzittenden, zelfs als zij wél een gordel dragen. Dit komt omdat je lichaamsgewicht stijgt bij een frontale botsing. Niet echt zo aangenaam als zo een zwaargewicht zoals dat van pakweg een olifant op jou terechtkomt! Yolo, You only live once, en liefst zo lang mogelijk, dus klik je vast!