Historiek

Verkeersveiligheid het raakt me. Als tiener lig je helemaal niet wakker van verkeersveiligheid. Mijn interesse was net zoals alle andere tieners plezier maken. Tot op een dag dat je te horen krijgt dat één van je vrienden dood is gereden door een dronken bestuurder; gewoon van z’n fiets gemaaid en op 1,2,3 dood! Het raakt me.

Vanaf dat moment werd verkeersveiligheid belangrijk en wou ik me actief inzetten om leeftijdsgenoten bewust te maken van de noodzaak van verantwoordelijkheid in het verkeer.

Iedereen kan namelijk zelf iets doen aan verkeersveiligheid; eens in de spiegel kijken en zelf je gedrag aanpassen en het verkeer dus veiliger maken voor jezelf en andere weggebruikers.

Al snel kruisten andere gemotiveerde jongeren mijn pad en hadden we een groep van enthousiastelingen met een visie en een doel. In ware jeugdbeweging-stijl, misschien een beetje knoeierig in het begin maar o zo gemotiveerd gingen we van start met onze eigen verkeersveiligheidsorganisatie DRIVE up Safety vzw; een organisatie voor en door jongeren die vooral ludiek zou zijn en op het terrein tussen haar doelgroep zou staan. En zo werd dankzij inzet van velen DUS! opgericht op?