Klik

Indien gewenst kan deze workshop voorzien worden van een korte inleiding over verkeersveiligheid in België met aandacht voor de oorzaken van verkeersongevallen en de statistieken. Hierbij vertrekken wij telkens vanuit de leefwereld en de ervaringen van de leerlingen. Alle theorie wordt op een positieve en interactieve wijze aangebracht. Onze aanpak stemmen wij ook steeds af op het niveau van de leerlingen. Iedere workshop kan verzorgd worden in het ASO, TSO, KSO en BSO. Wij hebben tevens ervaring met BUSO.

20150906_155832

Algemeen

Duur: 1 sessie duurt 50 min. Enkel dagprijs voor maximaal 6 sessies. Extra sessies mogelijk op aanvraag.

Doelgroep:  Alle leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs

Groepsgrootte: Maximaal 20 à 25 leerlingen per sessie

Benodigd materiaal: Klaslokaal met beamer (+evt. geluidsinstallatie)

Indien mogelijk, een binnen-of buitenruimte van 25 m2 voor het zigzagparcours met dronkenmansbrillen

Omschrijving

Onze Volvo V40 tolwagen is de tool bij uitstek die uw leerlingen het belang van de gordel aan den lijve doet ervaren. Dit uiteraard op een uiterst veilige manier. In de tuimelwagen worden de deelnemers enkel en alleen door de veiligheidsgordel op hun plaats gehouden en dat terwijl het voertuig overkop gaat. Zo wordt de beweging van een voertuig bij een ongeval gesimuleerd. Drive up Safety bezorgt uw leerlingen op deze manier een onvergetelijke leerrijke ervaring!

De tolpartij is echter geen kermisattractie. Het tolmoment wordt telkens voorafgegaan door een kaderende, interactieve gordelworkshop waarbij de deelnemers gewezen worden op het belang van de gordel en de impact van een aanrijding aan de hand van grappige situatieschetsen en coole filmpjes. Uw leerlingen kunnen hierbij tevens zelf hun crashgewicht berekenen met de ludieke crashsimulatie app!