KLIK+ – TOLWAGEN!

Alle workshops worden steeds voorzien van een korte inleiding over verkeersveiligheid in België met aandacht voor de oorzaken van verkeersongevallen en de statistieken. Hierbij vertrekken wij telkens vanuit de leefwereld en de ervaringen van de leerlingen. Alle theorie wordt op een positieve en interactieve wijze aangebracht. De praktische opdrachten zorgen voor de nodige afwisseling, betrokkenheid en fun. Onze aanpak stemmen wij ook steeds af op het niveau van de leerlingen. Iedere workshop kan verzorgd worden in het ASO, TSO, KSO en BSO. Wij hebben tevens ervaring met BUSO. Het is bovendien mogelijk om twee themaworkshops te combineren


Algemeen

Duur: 1 sessie duurt 50. Maximum 6 sessies per dag.

Doelgroep: Alle leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs

Groepsgrootte: Maximaal 20 à 25 leerlingen per sessie

Benodigd materiaal: Klaslokaal met beamer en geluidsinstallatie. De technische fiche van de tolwagen is te verkrijgen op aanvraag.

Omschrijving

Onze Volvo V40 tolwagen is de tool bij uitstek die uw leerlingen overtuigt van het belang van de gordel. Overkop met enkel de veiligheidsgordel die je op je plaats houdt, het is een confronterende ervaring! Frappante filmpjes en de berekening van hun crashgewicht met onze app maken de fysica van een crash verpletterend duidelijk.