Zigzag

Indien gewenst kan deze workshop voorzien worden van een korte inleiding over verkeersveiligheid in België met aandacht voor de oorzaken van verkeersongevallen en de statistieken. Hierbij vertrekken wij telkens vanuit de leefwereld en de ervaringen van de leerlingen. Alle theorie wordt op een positieve en interactieve wijze aangebracht. Onze aanpak stemmen wij ook steeds af op het niveau van de leerlingen. Iedere workshop kan verzorgd worden in het ASO, TSO, KSO en BSO. Wij hebben tevens ervaring met BUSO.

11107725_998024366876459_3552652676664947_n

Algemeen

Duur: 1 sessie duurt 50 min. Dagprijs vanaf 4 tot 6 sessies. Extra sessies mogelijk op aanvraag.

Doelgroep: Aangeraden voor alle leerlingen vanaf de tweede graad secundair onderwijs en hoger onderwijs

Groepsgrootte: Maximaal 20 à 25 leerlingen per sessie

Benodigd materiaal: Klaslokaal met beamer (+evt. geluidsinstallatie)

Omschrijving

Het DUS!-zigzagparcours nodigt met zijn aantrekkelijke ‘look n’ feel’ de nuchtere deelnemers uit een eenvoudig testparcours te doorlopen. Iedereen krijgt echter één van onze dronkenmansbrillen op de neus.

Zo laten wij deelnemers op een kleurrijke manier kennis maken met de negatieve effecten van alcohol in het verkeer.

Deze praktijkervaring brengt zowel bij de actieve deelnemers als omstaanders grappige situaties teweeg. Het zijn net deze momenten die wij aanwenden om de deelnemers nieuwe inzichten bij te brengen.

Een DUS! team van één of meerdere personen begeleidt  de deelnemers én beantwoordt al jouw vragen betreffende verkeersveiligheid.