Nu ben ik het zat!

Organiseer je een vormingsdag rond alcohol met de school? Naast alcohol in het verkeer dient er ook aandacht te zijn voor alcoholmisbruik. In dit kader raden wij de volgende voorstelling sterk aan! Om de jeugd bewust te maken van de impact van alcohol, is er de geanimeerde lezing “Nu ben ik het zat!”. De voorstelling is  reeds geschikt voor leerlingen vanaf de tweede graad secundair onderwijs.

Myriam Bruyninckx dompelt de jeugd op eigenzinnige en meeslepende wijze onder in de wereld van het alcoholisme. Ze doet dit zowel vanuit haar eigen getuigenis als fuivende binge-drinker (en uiteindelijk alcoholiste) als vanuit haar werk als psychotherapeute in de verslavingszorg. De lezing is confronterend, informatief, interactief, geanimeerd en op maat van de jongeren.

Wat is een alcoholist ? Hoe wordt je er eentje ? Wat zijn de gevolgen van alcohol (binge drinken) nu en later? De impact van groepsdruk op de jongeren. Dit en nog veel meer topics komen aan bod in deze originele lezing waardoor de leerlingen van het begin tot het einde geboeid blijven.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie of geef ons een seintje via info@dus.be!