Drive up Safety beloont goed verlichte fietsers!

Op 16 oktober stond het DUS-team present aan de Zuid in onze prachtige hometown Gent. Dit om, naar goede gewoonte, cadeautjes uit te delen aan iedereen die het goed deed op weg. Want als het goed is, mag het ook beloond worden! Drive up Safety en politie Gent sloegen de handen in elkaar voor deze preventieve actie. Alle goed verlichte fietsers kregen reflecterende stickervleugeltjes en een zadelhoesje van ‘Gek op fietsen’. Wie vrijdagochtend zonder fietslichten over het Woodrow Wilsonplein aan de Zuid kwam gereden kreeg nog een waarschuwing, maar in november gaat de Gentse politie over tot repressieve fietscontroles. Let wel, deze acties zijn er niet “om de studenten te kloten” maar wel om ze te beschermen. Niet goed verlicht zijn kan, naast 55 euro boete, ook je leven kosten!

Bekijk de nieuwsreportage! (Vanaf 11 min.)

Nieuws_fietscontrole