Verkeersdagen Brussel

3 september 2018, de start van een nieuw schooljaar. De boekentas staat klaar, de boterhamdoos wordt gevuld en iedereen vertrekt naar school. Met de auto, bus, fiets of te voet. Eens in het secundair vinden de leerlingen meestal zelfstandig hun weg naar de schoolpoorten. Deze trip is helaas niet zonder risico’s. Een verkeerde verkeersattitude of onvoldoende zichtbaarheid ligt vaak aan de basis van vele verkeersongevallen waarbij zowel voetgangers, fietsers als bromfietsers betrokken geraken. Één op vier overleeft dergelijk ongeval niet… Cijfers die ons bezighouden!

DRIVE up Safety is dé verkeersveiligheidsorganisatie die alle weggebruikers op een positieve manier wil aanzetten zich veilig te bewegen in het verkeer door in te zetten op verkeersattitude en terreinacties. Onze verkeersveiligheidsboodschap communiceren wij in dezelfde taal van onze doelgroep en dit op een ludieke en opvallende manier.

Samen met Brussels staatssecreatris mevrouw Bianca Debaets en Brussel Mobiliteit bieden wij een gratis verkeersdag aan voor 100 secundaire scholen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op deze verkeersdag komt DRIVE up Safety 6 opeenvolgende themaworkshops geven van telkens 50 minuten. Deze zijn telkens voorzien voor een klasgroep van maximum 25 leerlingen. Voor deze workshops heeft u keuze uit Shine, Focus en Woezie.