Flikker op met je fiets! Fietsverlichtingscontrole

Afgelopen dinsdag 17 november 2015 organiseerde de politie van Gent een repressieve fietsverlichtingscontrole op het Woodrow Wilson plein (T’Zuid) in onze hometown Gent. Drive up Safety was hier, samen met de dienst Mobiliteit van de stad Gent, opnieuw actief van de partij om de goed verlichte fietsers in de bloemetjes te zetten met een dikke proficiat en enkele opvallende cadeautjes!

Een verwittigd man is er 2 waard

De fietsers zonder of met een defect licht kwamen er bij de vorige sensibiliserende actie in oktober nog vanaf met een waarschuwing. Maar deze keer hadden de Gentse “flikken” geen medelijden, en terecht. Fietsers die niet in orde waren kregen een fikse boete van 50 euro opgelegd. Alle goed verlichte fietsers mochten langs onze Drive up Safety-tent rijden en kregen een klein pakketje met reflecterende zelfklevende vleugels, een fluo-zadelhoesje en een fietsplaatje. Dit gebaar maakte voor velen het gure regenweer helemaal goed!

Herstelling en registratie

De fietsers die niet in orde waren konden onmiddellijk hun fietslichten laten herstellen door de hersteldienst van Pervélo. Bovendien kon je ter plaatse ook je fiets laten registreren om deze sneller terug te vinden bij diefstal.

Een geslaagde en nuttige actie!