Verhuur en verkoop

VERHUUR

Wil je graag zelf een les verzorgen in verband met verkeersveiligheid? Ben je nog op zoek naar een leuke doe-activiteit? Drive up Safety verhuurt het nodige materiaal.

Scholen en jeugdbewegingen kunnen bij ons ook materiaal huren. Op deze manier kan je zelf creatief werken rond verkeersveilige thema’s zoals alcohol en afleiding in het verkeer.

Algemene huurvoorwaarden:

  • Na ontvangst van het huurpakket kan je het gehuurde materiaal voor 1 werkdag gebruiken;
  • Na het gebruik wordt het gehuurde materiaal onmiddellijk, op eigen kosten, teruggestuurd.   Bij het niet tijdig ontvangen van het huurpakket rekenen wij een dubbele huurprijs aan;
  • Promillebrillen kunnen niet per stuk gehuurd worden;
  • Bij schade of verlies rekenen wij de aankoopprijs van de promillebril(-len) in kwestie aan. Gelieve dit tijdig te melden aan één van onze medewerkers;

De dronkenmansbril / de promillebril

De dronkenmansbrillen stellen de drager in staat om het effect van alcoholintoxicatie binnen een nuchtere setting te ervaren. De drager zal op een speelse manier duidelijk ondervinden dat het behoorlijk moeilijk wordt om eenvoudige handelingen uit te voeren wanneer er sprake is van intoxicatie.

Huur je de brillen, dan sta je zelf in voor de begeleiding van het spel én kan je eigen creativiteit gebruiken om een activiteit hierrond te bedenken ( b.v. parcours creëren, testjes opzetten, …). Uiteraard zorgen wij voor een gebruikersfiche, waarop reeds een aantal voorbeeldactiviteiten staan uitgewerkt.

Wij beschikken over verschillende brillen:

  • Brillen die het effect van alcohol aantonen in daglicht.
  • Brillen die het effect van alcohol aantonen in nachtlicht.
  • De brillen bevatten verschillende niveaus van intoxicatie schommelend van 7-1.0 ‰; 1.2-1.5‰; 1.7-2.0 ‰; +2.5‰

Het blaastoestel

Met het DUS-blaastoestel  kan je beroep doen op eigen leerlingen of vrijwilligers om van de feestvierders een vrijblijvende ademtest af te nemen. Zo garandeer je een veilige thuiskomst! De toestellen zijn eenvoudig in gebruik en worden geleverd met een gebruiksaanwijzing en 200 blaaspijpjes (eenmalig gebruik). Extra blaaspijpjes kunnen steeds aangekocht worden.

Het afleidingsspel

Dit is een leuke boardgame die de gevaren van afleiding in het verkeer, zoals sms’en en telefoneren, illustreert. Afleiding vormt, naast alcohol, gordeldracht, snelheid en zichtbaarheid, een belangrijke risicofactor in het verkeer. De aanwezigheid van elektronische apparatuur in het verkeer, zoals smartphones en navigatiesystemen is hierbij een belangrijke oorzaak. Maar ook op de fiets of te voet kan de smartphone voor verkeersonveilige situaties zorgen. Dit spel bezorgt je leerlingen al doende vele nieuwe inzichten!

Het combipakket

Alcohol en afleiding kan je nu combineren voor een voordelige prijs! Hierbij krijg je zowel de dronkenmansbrillen als het afleidingspakket toegestuurd.

Verkoop